MENÜ

Fekete ételek a tányéron

A fekete ételek fesztiválja, mint sok nagyszerű esemény, egy egyszerű ötletből indult 2016-ban. Az alapító, Boros Regina, a budapesti élelmiszer-rajongó és blogger, egy olyan teret szeretne létrehozni a kulináris kreatívok számára, hogy kísérletezzenek ízekkel, összetevőkkel, hasonló módon - gondolkodó környezettekkel. Néhány tervezés és finomítás után az első Fekete Ételek Fesztiválja 2018 novemberében jelent meg Budapesten, óriási sikerrel. A népszerű kereslet miatt a Fekete Ételek Fesztiválja elindult egy 24 hónapos globális turnéra, ahol több, mint 20 városba látogatott el, rendezvényeket szervezve és támogatva a franchise partnereket a fekete ételek eseményeinek megvalósításában az egész világon.

,,Van ez a goth, black metal vonal, amire külföldön több kocsma is ráerősít fekete fogásokkal. Viszont ez nem annyira a gasztronómiai értékről, sokkal inkább a meghökkentésről szól. Van benne valami. Attól függ, mert például a zöldségek esetében a fermentálással sötétítés (pl. fokhagyma, cékla) az ízekhez is sokat hozzátesz." – válaszolja Regina, a szervező.

A kiállítók közt volt többek között kenyai növénykutató, aki különleges, ismeretlen, fekete színű ehető növényekről rengeteg újdonságot osztott meg a fesztivál előtt. Szóval az egész a kreativitásról szól, nem csak arról, hogy befeketítünk színezőanyagokkal élelmiszereket.

A helyszín, a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro alapvetően egy vegán hely, de a rendezvény kedvéért kicsit félrenéz és beenged olyan termékeket is, mint például a macaron, amiben ugye például elég sok tojásfehérje van, vagy a tintahal tintája, ami szintén nem vegán.

https://www.youtube.com/watch?v=HlurIXRZUqI#action=share

Asztali nézet